Oktobarska ronilačka ekskurzija – Egipat / Sharm el Sheikh

Kategorija: Aktuelnosti Objavljeno četvrtak, 29 maj 2014

14 dana / 12 noćenja / 20 ronjenja + poseta Istambulu

 

Dragi članovi kluba, prijatelji, i svi ostali ronioci,

 

Kao što smo i najavili, dobili smo sve detalje vezane za ronilačku ekskurziju u Egiptu koja će biti organizovana u Oktobru, i to u periodu od 17. – 30. Oktobra

 

oktobarska-ronilacka-ekskurzija

 

17. Oktobar – Okupljanje na aerodromu Nikola Tesla u vremenu od 17.30 – 18.00 časova. Naš put započećemo letom TK1084 Turkish airlines-a koji će nas preko Istambula voditi do Sharm el Sheikh-a, sa Beogradskog aerodroma poletećemo po redu letenja u 20.20 časova, u Istambul slećemo oko 23.05 časova gde ćemo napraviti malu pauzu do sledećeg leta koji je u 02.00 časova, očekivano vreme sletanja u Sharm el Sheikh je oko 03.30 časova. Po sletanju na aerodrom u Sharm el Sheikh-u dobićemo Egipatske vize, koje su uključene u cenu, završiti sa carinskom kontrolom i podizanjem prtljaga, nakon čega imamo organizovan transfer do hotela.

 

18. Oktobar – Planirani dolazak u hotel Noria (više detalja o hotelu možete videti na linku http://www.noriaresort.com/ ) je oko 6.00 časova, gde nam je obezbeđen rani “check-in” koji imamo potvrđen od 8.00 časova, s tim da imamo nezvaničnu potvrdu da će nam hotel izaći u susret i pustiti nas u sobe i ranije. Smeštaj je u dvokrevetnim sobama na bazi polu pansiona (doručak i večera).
Tokom dana biće organizovan odlazak u ronilački centar gde ćemo obaviti prijavljivanje i završiti administrativni deo, kao i smeštaj i raspored opreme koja će od tog momenta biti njihova briga, tokom svih dana ronjenja centar će se se starati o njoj. Dogovor o tačnom vremenu odlaska u centar ćemo napraviti naknadno, kako većini vas bude odgovaralo.

 

19. – 26. Oktobar – Lokalna ronjenja u Sharm el Sheikh-u, imaćemo organizovan prevoz od hotela do luke gde ćemo se ukrcavati na brod koji će nas voditi na najlepše lokacije na Ras Mohamedu, kao i na Tiranskim ostrvima, polazak je u ranim jutarnjim časovima, a povratak u popodnevnim, tačnu satnicu imaćemo nakon dogovora sa centrom.
Imaćemo 2 zarona dnevno, znači ukupno 16, s tim da postoji i opcija trećeg zarona za one koji budu hteli, napominjemo da se treći zaron dodatno plaća, i njegova cena je 15 Eura.
Tokom boravka na brodu imaćemo ručak i neograničena bezalkoholna pića, vodu, čaj i kafu.

 

27. Oktobar – Ronjenje na čuvenoj olupini broda Thistlegorm, tačnu satnicu ćemo takođe dogovoriti na licu mesta sa ronilačkim centrom, polazak je obično rano ujutru oko 4 sata, a povratak popodne. Napominjemo da je za ovo ronjenje neophodna kategorija AOWD.

 

28. Oktobar – Ronjenje u Dahabu, prevoz do Dahaba koji je od Sharm el Sheika udaljen nekih 80-ak kilometara traje nešto više od sat vremena, prvi zaron biće u čuvenom Blue hole-u, a drugi u neposrednoj blizini na lokaciji zvanoj Cannyon. Nakon završenih ronjenja predlog je da ostanemo na ručku u poznatom restoranu “Al Capone”, ručak ne ulazi u cenu već se plaća odvojeno u samom restoranu. Nakon ručka i kraćeg odmora povratak u Sharm el Sheikh.

 

29. Oktobar – Odlazak u ronilački centar, pranje, sušenje i pakovanje opreme, overa Log book-ova, sravnjivanje računa (ukoliko neko bude koristio dodatne usluge koje nisu obuhvaćene aranžmanom) i odjavljivanje.

 

30. Oktobar – Check out iz hotela oko 01.00, transfer do aerodroma i poletanje za Istambul u 04.00 časova, sletanje u Istambul u 06.40 časova. Nakon sletanja u Istambul, imamo organizovanu turističku posetu Istambulu sa razgledanjem grada, povratak na aerodrom oko 16.30 časova, a zatim i polazak za Beograd u 18.35 časova, sletanje na Beogradski aerodrom je u 19.20 časova.


CENA KOMPLETNOG ARANŽMANA ZA RONIOCE IZNOSI 1.249 EURA

Cena za neronioce – na zahtev (obuhvata sve osim ronilačkog dela)


U cenu je uključeno

- Avio prevoz na relaciji Beograd – Sharm el Sheikh – Beograd sa svim taksama
- 12 dana smeštaja u hotelu Noria u dvokrevetnim sobama na bazi polu pansiona
- Egipatska viza
- Svi transferi
- Sva navedena ronjenja u Sharm el Sheikh-u, Dahabu i na brodu Thistlegorm, od opreme se dobijaju 12 - Litarska boca i tegovi
- Ručak, kao i neograničena bezalkoholna pića tokom boravka na brodu
- Sve lokalne takse, uključujući i takse za nacionalni park Ras Mohamed


U cenu nije uključeno

- Ručak u restoranu “Al Capone” u Dahabu
- Svi dodatni zaroni van pomenutog paketa, kao što su treći ili noćni zaron
- Korišćenje 15 – Litarskih boca, kao i Nitroxa (isključivo sa Nitrox sertifikatom)
- Eventualno iznajmljivanje opreme ili korišćenje dodatnih usluga centra
- Eventualan boravak u jednokrevetnoj sobi
- Putno i ronilačko osiguranje, nije obavezno ali je krajnje preporučeno


U slučaju da vam je potrebno bilo šta od ovih dodatnih stvari, molimo vas da nas blagovremeno informišete kako bi mogli da vam izađemo u susret i isto obezbedimo.

 

Svi članovi kluba koji nemaju kompletnu opremu neka nam se jave blagovremeno sa spiskom kako bi vam pomogli u kompletiranju iste, za ronjenje na olupini broda Thistlegorm je neophodna i ronilačka lampa.

 

Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 10, u suprotnom zadržavamo pravo otkazivanja, svi uslovi su uslovi koje je postavila turistička agencija preko koje se organizuje putovanje, a kojoj se ujedno i vrši plaćanje.

 

Dozvoljena težina prtljaga je 30 kg po osobi + ručni prtljag, ovo će vam biti i više nego dovoljno.

 

Krajnji rok za prijave je 01.07.2014. godine uz obavezan depozit od 200 Eura, ostatak se mora izmiriti najkasnije do 01.10.2014. godine. Svima koji se prijave posle ovog datuma ne možemo garantovati cenu.

 

Svi koji su zainteresovani da završe napredne kurseve mogu se javiti u narednom periodu, s tim što će neki od specijalističkih kurseva biti organizovani tokom samog boravka u Egiptu. Svi koji se prijave za ovo putovanje imaće posebne pogodnosti za neke od kurseva.

Organizator i vođa puta je Srđan Veljić, Instruktor ronjenja.

 

Sve dodatne informacije možete dobiti putem emaila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na telefon 063/223-632

 

Požurite i rezervišite vaše mesto na vreme, čekamo vas.

 

Srdačno vaš Poseidon divers.

Pogodaka: 4094

apeks   halcyon   aqualung logo  dui suunto